Leer herstellen

Leer is een materiaal dat veel gebruikt wordt in kleding, meubels en andere producten. Het is duurzaam, comfortabel en mooi om naar te kijken. Helaas kan leer beschadigd raken door gebruik of leeftijd. Je kunt er zelf iets aan doen, maar gelukkig is er ook Lederenstofherstel om leer te herstellen.

Leer zelf herstellen of laten doen?

Als je leer product beschadigd is, is het verstandig om het laten herstellen door een professional. Lederenstofherstel kan je leer product weer als nieuw laten worden. Daarmee bespaar je geld en zorg je ervoor dat je leer product weer lang meegaat.

Als je toch liever zelf aan de slag gaat met leerherstel, is het raadzaam om een aantal adviezen op te volgen. Kleine krassen zijn bijvoorbeeld makkelijker zelf te herstellen dan grote beschadigingen. Gebruik hiervoor leerreparatiesets die je in de meubelzaak of doe-het-zelf winkel kunt kopen.

Voor grote beschadigingen is het echt verstandiger om een professional in te schakelen. Lederenstofherstel heeft de kennis en ervaring om leerproducten weer als nieuw te maken.

Over Lederenstofherstel

Lederenstofherstel is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het herstellen van leer. We hebben veel ervaring met het herstellen van allerhande leer producten en kunnen helpen bij het herstellen hiervan.

We gebruiken speciale technieken om leer te herstellen zodat het weer kan worden gebruikt zoals je het graag wilt gebruiken. Dat doen we met veel plezier, ervaring en natuurlijk ambachtelijk vakmanschap!

Welke producten komen in aanmerking voor leer herstel?

Als je leer product beschadigd is, kunnen we helpen met leerherstel. We hebben veel ervaring in het herstellen van leren banken, fauteuils en stoelen. Naast meubels kunnen we ook automeubilair, leren riemen, leren tassen of bijvoorbeeld paardenzadels weer in de oude glorie herstellen. Ook kunnen we leer bijschilderen of kleuren. Zelf het volledig opnieuw spuiten, verven of bekleden met leer behoort bij ons tot de mogelijkheden.

Hoe Lederenstofherstel leer herstelt

Lederenstofherstel gebruikt speciale technieken om leer te herstellen. Ze beginnen met het inspecteren van het leerproduct om te bepalen welke technieken ze moeten gebruiken. Daarna wordt het leer gereinigd met een speciale leersoap. Vervolgens worden de beschadigde delen van het leer weggewerkt met speciale gereedschappen en leermiddelen.

Nadat alle beschadigingen zijn weggewerkt, wordt het leer gevoed met leerverzorgingsproducten om het leer weer soepel en elastisch te maken. Tot slot wordt het leerproduct in de juiste vorm gebracht door het te verven, lakken of bijwerken met leerpatronen.

Als je leerproduct klaar is, ziet het er weer uit als nieuw! Je kunt het weer gebruiken zoals je wilt en genieten van het mooie leer.

Hoe hou je hersteld leer mooi?

Om ervoor te zorgen dat je leer product er zo lang mogelijk mooi uitziet, is het belangrijk om het leer goed te verzorgen. Gebruik leerverzorgingsproducten om het leer elastisch en soepel te houden. Vermijd direct zonlicht en voorkom vlekken door het leer te beschermen met een leerkleed of leerspuit. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je leerproduct er zo lang mogelijk mooi uitziet.

Kosten van leerherstel

De kosten van leerherstel zijn afhankelijk van de mate van beschadiging en het type leer dat moet worden hersteld. Voor een exacte prijsopgave kun je contact opnemen met Lederenstofherstel. Wij maken dan een vrijblijvende offerte op maat.

Leer herstellen